Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: P.R.A. van Iddekinge

2370 P.R.A. van Iddekinge

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Auteursrechten en andere rechten
2. Openbaarheid en citeren
3. Geschiedenis van de archiefvormer
Inventaris
2. Tweede Wereldoorlog - diversen
18 Diversen, deel 2, 1940-1989.
2370 P.R.A. van Iddekinge
Inventaris
2. Tweede Wereldoorlog - diversen
18
Diversen, deel 2, 1940-1989.
Datering:
1940-1989
Tabstroken:
Brieven en een foto betreffende ‘Carlisle Castle’, waarvan de bijgebouwen tot 1959 dienst deden als huisvesting van ‘The Border Regiment’. Daar werden de rekruten opgeleid om dienst te doen in een actief bataljon. Deze bijgebouwen zijn vernoemd naar bekende veldslagen, en een daarvan draagt de naam Arnhem, vernoemd naar de Slag om Arnhem (september 1944), 1989.
‘Het N.I.V.O. (Nederlandse Inrichting voor Volkse Opvoeding) - in bezet Nederland’, door J.C.H. Pater (‘notities voor het Geschiedwerk’), met onder andere een beschrijving van het eerste onderkomen in het Sanatorium op Koningsheide te Arnhem, z.d..
Een wekelijks inlichtingenrapport van het ‘Supreme Headquarters Allied Expeditionary Force’, Deel 1-Land, Deel 2-Lucht, Deel 3-Zee, 16 september 1944
Textielkaart met bonnen op naam van H.H. Janssen, wonende Keizersgracht 357 Amsterdam, z.d..
Enveloppe van de N.V. v/h Kluppel & Ebeling. Boek en Steendrukkerij, Arnhem, z.d..
Circulaire van de Amsterdamsche Bank N.V. - Bijkantoor Arnhem, betreffende controle van safeloketten op 28 en 29 mei 1940 door een Duitse beambte, 25 mei 1940;
Kennisgevingen van de Gemeentespaarbank te Arnhem aan haar cliënten betreffende de mogelijkheid van het op beperkte schaal opnemen van geld, 17 mei en 1 juni 1940
Aanvraagformulier voor distributiekaarten voor boter, margarine vet of olie, op naam van J.G.A. en mej. G.H. van Hogerlinden, wonende Nieuwe Plein 23 A te Arnhem, 19 juli 1940

Kenmerken

Datering:
20e eeuw
Auteur:
René Brachten, Geert Maassen
Categorie: