Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: P.R.A. van Iddekinge

2370 P.R.A. van Iddekinge

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Auteursrechten en andere rechten
2. Openbaarheid en citeren
3. Geschiedenis van de archiefvormer
Inventaris
2. Tweede Wereldoorlog - diversen
17 Diversen, deel 1, 1942-1988.
N.B. De stukken zijn voor het grootste deel denkelijk afkomstig van c.q. werden beschikbaar gesteld door drs. W.H. (Willem) Tiemens te Arnhem. Zie ook 1557 Documentatiecollectie Tweede Wereldoorlog.
2370 P.R.A. van Iddekinge
Inventaris
2. Tweede Wereldoorlog - diversen
17
Diversen, deel 1, 1942-1988.
N.B. De stukken zijn voor het grootste deel denkelijk afkomstig van c.q. werden beschikbaar gesteld door drs. W.H. (Willem) Tiemens te Arnhem. Zie ook 1557 Documentatiecollectie Tweede Wereldoorlog.
Datering:
1942-1988
Tabstroken:
Artikel uit het Haarlems Dagblad van 6 mei 1988: ‘Prof. de Jong: onvoldoende voor King Kong’, door Willem Tiemens
Onderzoek naar de arrestatie en terechtstelling door de Sicherheitspolizei bij het Hof te Dieren, van reserve Kapitein der Infanterie G.C. Wunderink, geboren 25 januari 1897, gewestelijk commandant van de Arnhemse Ordedienst gedurende de bezettingsjaren, wonende Steenstraat 97 te Arnhem; en van G.P. Corba, koerier van de Ordedienst Amsterdam, 1946-1947.
Arrestatie Britse vlieger eind 1942, begin 1943 (rond de jaarwisseling) in Schaarsbergen - Arnhem
‘De enige vrouwelijke krijgsgevangene uit de slag om Arnhem’, manuscript, door Willem Tiemens, z.d..
= ‘Teerosen in de Heide - De geheime Duitse radiopeilstations op de heide bij Arnhem Schaarsbergen’, manuscript, door Willem Tiemens, z.d.;
= Die Teerose, ter herinnering aan de oprichting van de radarstelling ‘Teerose I’ op Terlet (Arnhem), mei 1942. 30 april - 3 mei 1987 “Teerosen I” Reünie in Kiel;
= Uitnodiging aan Herrn Unteroffizier Pelzer. Gefechtsstand Diogenes: ‘Teerose I nodigt u voor een bonte Karusselfahrt im Wiener Prater’, 20 Augustus 1944
Duitse telegrammen met daarin onder andere berichten over de april/mei stakingen en een terechtstelling van Nederlandse burgers in Enschede, mei 1943
Een namenlijst van personen die voorkomen in de ‘Roll of Honour’ van de Slag om Arnhem (geallieerde soldaten), z.d..
Een brief van Bob Peatling aan Chris van Roekel uit Oosterbeek, uit 1988, over twee gereproduceerde foto’s van het Politiebureau aan de Bovenbeekstraat te Arnhem, die gemaakt zijn in september 1944

Kenmerken

Datering:
20e eeuw
Auteur:
René Brachten, Geert Maassen
Categorie: