Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Gasthuizen en gilden in Arnhem

2001 Gasthuizen en gilden in Arnhem

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Auteursrechten en andere rechten
2. Openbaarheid en citeren
3. Voorwoord
4. Gasthuizen en fundatiën
5. Gilden, schutterijen en vendels
Inventaris
3. Regesten
339 Johannes Hoecker, priester, kanunnik te Elst, erkent overgedragen te hebben aan Johan van Ryemssdick, zijnen zwager, als momber ten behoeve van Beell Henricks dochter en hare kinderen, de helft van 2 kampen weiland, het eene genaamd den Hoighenkamp, groot 3½ morgen, en de andere genaamd den Rymmenkamp, groot 2 % morgen, gelegen in het kerspel Elden in Elderweey, alsmede een stuk bouwland, genaamd dat Fijlken, groot 7 morgen, gelegen in het kerspel Bemmel, uit welke landerijen eenige renten gaan. Gegeven in den jaer ons Heeren duysent vijfhondert twe ind tsesüch den een ind dartichsten dach der maent Augusti. Oorspr. (inv. no. 431), met de geschonden zegels van den oorkonder, diens momber Peter van Stepraidt, Derick van Meeckeren en Gerit van ECK, erfpachters.
2001 Gasthuizen en gilden in Arnhem
Inventaris
3. Regesten
339
Johannes Hoecker, priester, kanunnik te Elst, erkent overgedragen te hebben aan Johan van Ryemssdick, zijnen zwager, als momber ten behoeve van Beell Henricks dochter en hare kinderen, de helft van 2 kampen weiland, het eene genaamd den Hoighenkamp, groot 3½ morgen, en de andere genaamd den Rymmenkamp, groot 2 % morgen, gelegen in het kerspel Elden in Elderweey, alsmede een stuk bouwland, genaamd dat Fijlken, groot 7 morgen, gelegen in het kerspel Bemmel, uit welke landerijen eenige renten gaan. Gegeven in den jaer ons Heeren duysent vijfhondert twe ind tsesüch den een ind dartichsten dach der maent Augusti. Oorspr. (inv. no. 431), met de geschonden zegels van den oorkonder, diens momber Peter van Stepraidt, Derick van Meeckeren en Gerit van ECK, erfpachters.
Datering:
1562 Augustus 31
NB:
Het stuk is beschadigd.
Toegangsnummer:
2001 Gasthuizen en gilden in Arnhem

Kenmerken

Datering:
(1335) 1395-1929
Auteur:
D.P.M. Graswinckel
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal