Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Familie Van Rhemen; Handschriften
x0908 Familie Van Rhemen; Handschriften

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0908 Familie Van Rhemen; Handschriften
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Het archief
3. Index op de genealogieën
0908 Familie Van Rhemen; Handschriften
Inleiding
3.
Index op de genealogieën
De handschriften 6-10, samen ca. 3,5 m, bevatten aantekeningen van genealogische aard over talloze personen en families. Ze zijn grotendeels van de hand van Steven Gerhard van Rhemen (1615-1676). 6A is afkomstig van zijn oom Dirk (1567-1636), 6B en 6C van zijn vader Steven (1565-1644). Diverse verspreide aantekeningen zijn van zijn zoon Steven Unico (1645-1719).

Op de handschriften 6 en 7 bestaat een eigentijdse index (inv.nr. 7BB), niet volledig en met soms onduidelijke verwijzingen. Omstreeks 1980 is een nieuwe index gemaakt op de inv.nrs. 6-10 (behalve 10B; zie 0908-01 Index genealogieën Van Rhemen). Verwijzingen tussen haakjes zijn verwijzingen naar verwante families, overgenomen uit de oude index. De familienamen zijn opgenomen zoals ze voorkomen bovenaan de pagina waarnaar wordt verwezen. Elders kan de spelling afwijken.
Om de kleuren in de familiewapens aan te geven worden arceringen gebruikt:

rood = horizontaal
goud = rood
zwart = verticaal
groen = /////
blauw = \\\\\
wit = [leeg]
Het opzoeken van bladzijden kan wel eens moeilijkheden geven vanwege de inconsequente nummering. Soms hebben een aantal pagina's hetzelfde nummers, soms zijn ze gedeeltelijk ongenummerd of wordt een reeks nummers herhaald. De ene keer zijn de folio's (bladen: voor- en achterkant) genummerd, de andere keer de bladzijden. Vanwege de leesbaarheid is in de index geen onderscheid gemaakt tussen recto (voorkant) en verso (achterkant).
4. Afkortingen
Kenmerken
Datering:
1562-1819
Auteur:
J.S. van Veen
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS