Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Sint-Mattheuskerk te Eibergen

0844 Sint-Mattheuskerk te Eibergen

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Algemeen
3. Herkomst van de stukken
Inventaris
6 Heer Wernerus Lansynck, pastoor te Eyberghe, verklaart ten behoeve der kerk aldaar van Gerrhardus ten Luesenkaette en Gerrhardus (Johannes) Luesynck en hunne echtgenooten te hebben ontvangen zekere 3 stukken land, door welke schenking zij voortaan ontslagen zullen zijn van het wegens zekere door hen in de parochie op hun goederen ten Luesinckcotte gestichte kapel en kerkhof aan de kerk verschuldigde, 1383 October 27 [in oppido Gronlo ... in foro ejusdem oppidi - indictione septima, die vicesimaseptima mensis Octobris ... ponticatus ... domini Urbani ... pape sexti anno sexto]. 1 charter
N.B. Afschrift op papier (c. 1500). Met de signatuur van den notaris Theodericus van den Keveller.
Voorheen 0348 Heren van Borculo, inv.nr. 122, reg.nr. 50.
0844 Sint-Mattheuskerk te Eibergen
Inventaris
6
Heer Wernerus Lansynck, pastoor te Eyberghe, verklaart ten behoeve der kerk aldaar van Gerrhardus ten Luesenkaette en Gerrhardus (Johannes) Luesynck en hunne echtgenooten te hebben ontvangen zekere 3 stukken land, door welke schenking zij voortaan ontslagen zullen zijn van het wegens zekere door hen in de parochie op hun goederen ten Luesinckcotte gestichte kapel en kerkhof aan de kerk verschuldigde, 1383 October 27 [in oppido Gronlo ... in foro ejusdem oppidi - indictione septima, die vicesimaseptima mensis Octobris ... ponticatus ... domini Urbani ... pape sexti anno sexto]. 1 charter
N.B. Afschrift op papier (c. 1500). Met de signatuur van den notaris Theodericus van den Keveller.
Voorheen 0348 Heren van Borculo, inv.nr. 122, reg.nr. 50.
Datering:
1383 October 27 [in oppido Gronlo ... in foro ejusdem oppidi - indictione septima, die vicesimaseptima mensis Octobris ... ponticatus ... domini Urbani ... pape sexti anno sexto]
Omvang:
1 charter

Kenmerken

Datering:
ca. 1500-1552
Auteur:
A.J. Maris