Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Sint-Mattheuskerk te Eibergen

0844 Sint-Mattheuskerk te Eibergen

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Algemeen
3. Herkomst van de stukken
Inventaris
5 Florentinus, bisschop van Monasterium, bekrachtigt de stichting eener vicarie op het altaar van St.-Katherina in de parochiekerk te Eyberge en de begiftiging daarvan met zekere in de bedoelde parochie gelegen goederen door Theodericus Bertoldynck, kanunnik der kerk van St.-Paulus te Monasterium, onder meer op deze voorwaarde, dat de pastoor te Eyberge er de collatie van zal bezitten, 1376 Juni 19 [feria quinta proxima post festum beati Viti martyris]. 1 charter
N.B. 15e-eeuws afschrift op papier.
0844 Sint-Mattheuskerk te Eibergen
Inventaris
5
Florentinus, bisschop van Monasterium, bekrachtigt de stichting eener vicarie op het altaar van St.-Katherina in de parochiekerk te Eyberge en de begiftiging daarvan met zekere in de bedoelde parochie gelegen goederen door Theodericus Bertoldynck, kanunnik der kerk van St.-Paulus te Monasterium, onder meer op deze voorwaarde, dat de pastoor te Eyberge er de collatie van zal bezitten, 1376 Juni 19 [feria quinta proxima post festum beati Viti martyris]. 1 charter
N.B. 15e-eeuws afschrift op papier.
Datering:
1376 Juni 19 [feria quinta proxima post festum beati Viti martyris]
Omvang:
1 charter

Kenmerken

Datering:
ca. 1500-1552
Auteur:
A.J. Maris