Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Sint-Remigiuskerk te Steenderen

0326 Sint-Remigiuskerk te Steenderen

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Algemeen
2. Beheer na de Reformatie
Inventaris
5. De St. Radbodusvicarie in de St. Remigiuskerk
N.B. De oorspronkelijke stichtingsbrief is van 1449 december 2 (zie inv.no. 52).
0326 Sint-Remigiuskerk te Steenderen
Inventaris
5.
De St. Radbodusvicarie in de St. Remigiuskerk
N.B. De oorspronkelijke stichtingsbrief is van 1449 december 2 (zie inv.no. 52).
54 Johannes, proost van het klooster bij Doetinchem en Thomas Roever, cureit der parochiekerk in Steenre, erkennen, dat heer Andreas Hirt, vroeger rector der kapel in Borcloe, thans te Bronchorst, enigen tijd tevoren van hen ontvangen heeft zeker notarieel instrument betreffende de stichting der St. Radbodus' vicarie te Steenre d.d. 1449 december 2 (zie inv.no. 52), 1455 maart 1 [prima die mensis Martii].
N.B. Oorspr. Met het geschonden zegel van proost en het zegel van den pastoor, waarvan het randschrift geschonden is, in groene was.
In de portefeuille Bethlehem (aanwinst 1930, no. 3) bevindt zich een bewijs, afgegeven door Johan van Kerssel aan prior en procurator van Bethlehem, anno 1590, wegens den ontvangst van den fundatiebrief van de St. Radbodus' vicarie, welke toentertijd onder de nog overgebleven Bethlehemsche heeren berustte (in het Fraterhuis) te Emmerik, alwaar behalve het archief van het klooster Bethlehem ook de bescheiden van stichtingen in Doetinchem, Steenderen en Varsseveld in veiligheid waren gebracht (vergelijk: G. Kreynck, "Belheem, Syon, Lochem, Versevelt", folio 150vso, Handschrift Gemeente-archief te Zutphen). Aangezien de stichtingsbrief bovengenoemd niet, zoals het geval is met enige Doetinchemsche stichtingsbrieven, afgeschreven staat in het cartularium van Bethlehem, kan men aannemen, dat hij althans in de 15e eeuw géén deel uitmaakte van het kloosterarchief. Hij is derhalve bij de overige charters der St. Radbodus' vicarie geplaatst.
Johan van Kerssel was landrentmeester van Bergh (Didam), zie: archief Huis Bergh, inv.no. 3376 en verder.

Kenmerken

Datering:
1301-1579
Auteur:
A.J. Maris
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal