Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Klein Convent of Sint-Catharinenberg te Doesburg

0313 Klein Convent of Sint-Catharinenberg te Doesburg

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Geschiedenis van de archiefvormer
Inventaris
147 Randolph Veer en Henrick van Ubel, schepenen te Doisborch, oorkonden dat Styne Lenskensdochter geschonken heeft aan de zusters van het Beginenconvent opten Berghe 2/3 van een hofstede in de Waterstrate, waarvan het andere 1/3 aan het convent toebehoort, 1433 juni 12. 1 charter
0313 Klein Convent of Sint-Catharinenberg te Doesburg
Inventaris
147
Randolph Veer en Henrick van Ubel, schepenen te Doisborch, oorkonden dat Styne Lenskensdochter geschonken heeft aan de zusters van het Beginenconvent opten Berghe 2/3 van een hofstede in de Waterstrate, waarvan het andere 1/3 aan het convent toebehoort, 1433 juni 12. 1 charter
Datering:
1433 juni 12
Omvang:
1 charter

Kenmerken

Datering:
1433-1492
Auteur:
A.J. van de Ven