Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Hof van Gelre en Zutphen
x0124 Hof van Gelre en Zutphen

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0124 Hof van Gelre en Zutphen
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Verantwoording van de digitalisering
3. Inleiding A.J. Maris
4. Inleiding A.J. Maris als pdf-bestand
thumbnail
5. Gesproken toelichtingen
6. Bijlagen
Inventaris
Handschriften
0124 Hof van Gelre en Zutphen
Inventaris
Handschriften
"Cantzler(ij) Ordonn(antiën) en Resolut(iën) van het Hof". Verzameling van afschriften van de kanselarij-ordonnantie van 1547 met nadere verklaringen bij sommige artikelen, de kanselarij-ordonnantie van 1622 (ingevoerd 1651) met kanttekeningen, de instructiën voor de Gelderse Rekenkamer van ongenoemd jaar, (ontwerp van 1603) en van 1559 (1558 naar de Paasstijl), de instructie voor de momber der Landschap van ongenoemd jaar en de ordonnantiën en reglementen voor de griffier, de substituut-griffier en de suppoosten van het Hof, alsmede de reglementen voor de advocaten enz., gevolgd door de "Miscellanea" of verzameling van afschriften van resolutiën van het Hof over uiteenlopende aangelegenheden van politieke administratieve en rechterlijke aard van 1600 tot 1727. Geschreven met verschillende handen ter griffie van het Hof, c. 1690-c.1735. 3 pakken
N.B. Aanwinst 1970. "Tomus I" bevat de kanselarij-ordonnantiën en de overige ordonnantiën, instructiën en reglementen alsmede de "Miscellanea" of uitgezochte resolutiën van het Hof van 1600 tot 1700. "Tomus II" bevat de "Miscellanea" van 1701 tot 1716, gevolgd door een inhoudsopgave van de kanselarij-ordonnantiën en verdere ordonnantiën enz., voorkomende in het eerste deel, en door een alfabetisch repertorium van namen en zaken, voorkomende in de "Miscellanea" in de delen I en II. "Tomus III" bevat de "Miscellanea" van 1717 tot 1727 en een alfabetisch repertorium van namen en zaken hierbij. Voorin de drie delen staat de handtekening van (mr.) L(aurent) J(ean) Nepveu tot Ameyde. Deze leefde van 6 september 1807 tot 18 januari 1876 en is president van de arrondissementsrechtbank te Groningen geweest. Het eerste deel is nadien in het bezit geweest van prof. mr. S.J. Fockema Andreae (4 juni 1844-17 januari 1921), hoogleraar te Leidem, zie diens Bijdragen tot de Nederlandsche Rechtsgeschiedenis, vierde bundel, Haarlem 1900, blz. 330, noot 1 en de citaten, ontleend aan "Tomus I", voorkomende in de tekst blz. 330.
Kenmerken
Datering:
(1425) 1543-1811 (1902)
Auteur:
A.J. Maris, H.L. Driessen/F. Keverling Buisman (Album advocatorum)/K.J.W. Peeneman
Licentie:
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS