Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

Hoe zoekt u door de films en filmfragmenten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Hoe speelt u de film(fragmenten) af?

Als u op de afbeelding links van de beschrijving klikt, begint de film meteen te spelen. U kunt de film ook schermvullend afspelen door rechts onderin het film(fragment) te klikken op de twee pijltjes. 

Wilt u een film bestellen en gebruiken?

U kunt uw verzoek aangeven in ons contactformulier. Als de auteursrechten en/of afspraken met de eigenaar met de films het toelaten, sturen wij u het originele filmbestand gratis toe. Wij kunnen u dan ook informeren over de voorwaarden voor (her)gebruik van de film.
 
Bekijk onze disclaimer voor informatie over auteursrechten en gebruiksvoorwaarden.
 
Filter: AKZOx
beacon
1 zoekresultaat
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Film
1024 Een weg en net in het wegennet
Datering:
1968
Beschrijving:
Een AKU promotiefilm over het product Structofors. Het is bedoeld om de scheurvorming in asfaltwegen als gevolg van zware belasting tegen te gaan. De film begint met beelden van vervoer in het verleden (paardentram) en laat zien hoe het verkeer intensiveert zowel in frequentie als belasting. Daarna volgen beelden van wegreparaties en aanleg van nieuwe wegen volgens de klassieke methode. Met schematische beelden wordt uitgelegd dat het onvermogen van asphalt om trekspanningen op te nemen leidt tot scheuren in het asfalt. Asfalt kan worden gewapend met een netwerk van polyester bundels dat met een hechtingsmiddel behandeld is. Aangetoond wordt dat de gewapende constructie veel grotere vervormingen en belastingen kan opnemen. Het belang van een goed hechtingsmiddel wordt eveneens aangetoond. Beelden volgen van een wegtraject met en zonder wapening. Een specifieke toepassing is de asfaltering van de IJ-tunnel. Scheurvorming als het gevolg van beweging in de dilatatievoegen werd voorkomen door toepassing van wapening tussen de beton en asfaltllaag. Tot slot beelden van de toepassingen: 1 wapening tussen de asfaltlaag en de zandbaan 2 wapening tussen het asfalt en een gebonden ondergrond 3 wapening tussen een dunne asfaltlaag en een gebonden ondergrond.
Vervaardiger:
Freddy Lievense, Werner B Jansen
Producent:
Freddy Lievense
Collectie:
AKZO
Tijdsduur:
00:19:47:00
Geluid:
Met geluid
Formaat:
16mm
Vorm:
film
Auteursrechthebbende:
Onbekend
Uitleg auteursrechten:
Dit werk is vanwege auteursrechten alleen zichtbaar in de studiezaal van het Gelders Archief. Disclaimer
Nummer:
1502 - 1024