Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

Hoe zoekt u door de films en filmfragmenten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Hoe speelt u de film(fragmenten) af?

Als u op de afbeelding links van de beschrijving klikt, begint de film meteen te spelen. U kunt de film ook schermvullend afspelen door rechts onderin het film(fragment) te klikken op de twee pijltjes. 

Wilt u een film bestellen en gebruiken?

U kunt uw verzoek aangeven in ons contactformulier. Als de auteursrechten en/of afspraken met de eigenaar met de films het toelaten, sturen wij u het originele filmbestand gratis toe. Wij kunnen u dan ook informeren over de voorwaarden voor (her)gebruik van de film.
 
Bekijk onze disclaimer voor informatie over auteursrechten en gebruiksvoorwaarden.
 
Filter: Van Beekx
beacon
2 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Film
669 Almen
Datering:
oktober - november 1944
Beschrijving:
Almen in de winter, verblijf bij de familie Berkenbosch na evacuatie ivm het bombardement op Zutphen. Het silhouet van de kerk van Almen. Beelden van het woonhuis-kledingatelier Berkenbosch. Albert zit op de tafel, is bezig met handwerk, Opa achter de naaimachine, Oma klopt een kleed; Dina hangt de was op bij een moestuin; mevrouw van Beek slaat stofdoek uit. Beelden van de omgeving en van een melkboer met kar. Twee geƫnsceneerde scenes: kinderen Vn Beek (evacuƩes) wijzen in de lucht en lopen snel weg voor denkbeeldige overkomende vliegtuigen - jongen graaft een eenmans put. (beelden door de filmende vader in scene gezet naar aanleiding van het bombardement). Het huis met winkel van bakker Nijendijk die bolussen verkoopt. Een mogelijk clandestiene slachting achter restaurant 'Ovink' in aanwezigheid van Duitse militairen. Kinderen trekken kar voort waarin Tonny met Gerrie en Wim zitten. Paard en wagen met in witte letters 'Expeditie Schuppers - Zutphen' ; verhuizing van huisraad waarbij delen van de inboedel verpakt zitten in bussen. Terugkeer naar Zutphen: familie fietst achter de verhuiswagen aan.
Vervaardiger:
D. van Beek
Collectie:
Van Beek
Tijdsduur:
00:04:29:00
Geluid:
Zonder geluid
Formaat:
Dubbel/normaal 8mm
Vorm:
film
Auteursrechthebbende:
Beek, D. van
Uitleg auteursrechten:
Dit werk is vanwege auteursrechten alleen zichtbaar in de studiezaal van het Gelders Archief. Disclaimer
Nummer:
1502 - 669
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Film
649 Olympia II
Datering:
mei en augustus 1942
Beschrijving:
Wandeltocht met leden van gymnastiekvereniging Olympia uit Zutphen met op de route: Almen (pauzeren in theetuin van restaurant 'Ovink' en voor bakkerij Nijendijk) en Warnsveld; speeltuin 't Jachthuis. Naar Loenen: watervallen, een openluchtbad met kassa: 'Boschbad'; het park Berg en Bosch.
Vervaardiger:
D. van Beek
Collectie:
Van Beek
Tijdsduur:
00:17:40:00
Geluid:
Zonder geluid
Formaat:
Dubbel/normaal 8mm
Vorm:
film
Auteursrechthebbende:
Beek, D. van
Uitleg auteursrechten:
Dit werk is vanwege auteursrechten alleen zichtbaar in de studiezaal van het Gelders Archief. Disclaimer
Nummer:
1502 - 649
Geografische namen: