Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Films en filmfragmenten

Films en filmfragmenten

Hoe zoekt u door de films en filmfragmenten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 

Hoe speelt u de film(fragmenten) af?

Als u op de afbeelding links van de beschrijving klikt, begint de film meteen te spelen. U kunt de film ook schermvullend afspelen door rechts onderin het film(fragment) te klikken op de twee pijltjes. 

Wilt u een film bestellen en gebruiken?

U kunt uw verzoek aangeven in ons contactformulier. Als de auteursrechten en/of afspraken met de eigenaar met de films het toelaten, sturen wij u het originele filmbestand gratis toe. Wij kunnen u dan ook informeren over de voorwaarden voor (her)gebruik van de film.
 
Bekijk onze disclaimer voor informatie over auteursrechten en gebruiksvoorwaarden.
 
beacon
1 zoekresultaat
sorteren op:
 
 
weergave:
 
 
Erfgoedstuk
Inventaris
Dorpsfilm Almen
Film
12-0001 Almen
Datering:
1949
Beschrijving:
Dorpsfilm met inwoners, onvolledig. Kleine bedrijven en winkels van Almen, mogelijk ook van Harfsen - Achtereenvolgens in beeld: Julianaschool in Almen, kinderen voor de school en buiten tijdens een gymnastiekles; kinderen in een klaslokaal; leerkracht met boek, kinderen schrijven; bakker Jan Nijendijk toont bakplaat met bolussen, postbode Ruiterkamp eet bolus; hoefsmid aan het werk, rondblik smederij Rutgers / Rouwenhorst, er wordt gelast; vervaardigde producten: speeltoestellen; kruispunt Lochemseweg - Reversweg met zuil; Coöperatie Almen Harfsen (in Almen); kapper, fietsenmaker, schoenmaker, Schoenenmagazijn; 'Coöperatieve Stoomzuivelfabriek Almen', exterieur directeur Bokhorst, interieur met witte jas: Bergsma;weitapper Jan Koetsiers. Dorpshuis 'Ons Huis', dammen buiten, zangkoor met dirigent Plomp; oefening door de Almense vrijwillige brandweer, Jan Kruisink.
Vervaardiger:
J.W.L. Adolfs
Collectie:
Klein Nengerman
Tijdsduur:
00:18:04:00
Geluid:
Zonder geluid
Formaat:
Dubbel/normaal 8mm
Vorm:
film
Auteursrechthebbende:
Klein Nengerman, C.
Uitleg auteursrechten:
U mag het werk zonder toestemming van de auteursrechthebbende kopiëren, distribueren, vertonen, opvoeren, van het werk afgeleid materiaal maken alsmede gebruiken voor commerciële doeleinden, maar uitsluitend als de maker van het werk wordt vermeld. CC-BY-4.0 licentieDisclaimer

Bronvermelding: Gelders Archief: [toegangsnummer] - [inventarisnummer], [indien bekend: naam maker/fotograaf], CC-BY-4.0 licentie.
Nummer:
4093 - 12-0001
Opmerking:
Mogelijk onvolledig.
Ga naar dit stuk: