Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Regesten
xRegesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
Regesten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: regesten
11.469 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
Pagina: 1
 
 
Regest69 Claes Claess., schout, Dirck Dircksz. en Ghijsbert Dircksz., schepenen tot Abcoude in het gerecht van de proosdij van St, Peter tUtrecht, oorkonden, dat Claes Wermen overgedragen heeft aan Daem Martensz. 4 1/2 morgen land in de Winkell. Oorspr. (inv. nr. 740), met de min of meer geschonden zegels van de 1ste oorkonder, Jan Egbertz, Coster en Tyman Ghijsbertz., buirman tot Abcou.
Datering:
1531 november 2 (op alre sielendach)
Toegangsnummer:
0407 Huis De Cannenburg
Bekijk archieftoegang:
 
 
 
 
 
Regest145 Jonker Aerndt Huyne van Anstenroede de jonge, zoon van jonker Aerndt Huyne van Anstenroede zo Geleenne, en jonkvrouwe Anna van Groesbeecke, dochter van jonker Johan van Groeszbeecke, heer tot Hoemen etc., richten huwelijksvoorwaarden op. Oorspr. (inv. nr. 300), met de min of meer geschonden zegels van Aerndt Huyne van Anstenroede der alde, Johan van Groeszbeecke en zijn zoons Johan en Sieger, heer Wijnant van Breylle, landcommandeur van de balije van den Biessen zo Tricht van de Duytsche Orde, Wolther Hoen, heer ten Hoensbroecke, Johan van Emstenroede, erfvoogd zo Meer, en diens zoon Gerard, Heynrich van Ruysschenberch, heer zo Eechs, Thomas van Apelteren, heer zo Persingen, en Balthasair van Vlodorp, heer zo Leuthe; de zegels van de bruidegom, heer Gerart van Groeszbeecke, deken van St. Lambrechtskerk zo Ludich, h. Wilhem van Groeszbeecke, commandeur tzo Gruyttraide, gebroeders, en Merten Offerman, kanunnik van St. Lambrechtskerk vnd. en proost van de St. Johanskerk zo Ludich
zijn verloren of hebben er nooit aangehangen.
Datering:
1551 april 17 (int Sente Agnetencloester in der stadt Maeszeyck)
NB:
In dorso notariële akte, waarbij jonkvrouwe Maria Huyne van Anstenroede de punten, haar aangaande in deze akte van huwelijksvoorwaarden van haar broeder, goedkeurt, 1551.
Toegangsnummer:
0407 Huis De Cannenburg
Bekijk archieftoegang:
 
 
 
 
 
Regest70 Pieter Heynricxz., schout, en Claes Claeszoon en Jan Cornelisz., gezworenen in het ambacht van Pijnacker, oorkonden, dat Cornelis Jacopss, als man van de weduwe van Jan Vranckenz., aan de heer van Warmondt, raad-ordinaris in het Hof van Hollant, de helft van een huis, 11 morgen en het daarop staande geboomte, verkocht en de helft van 3 morgen land in erfpacht gegeven heeft, zoals Jan Vranckenz. die in erfpacht had van Hillegont van Alckemade, gelegen in het ambacht van Voerburch. Afschrift uit 1604 in inv. nr. 724.
Datering:
1533 maart 24 (na 't gemeen scriven)
Toegangsnummer:
0407 Huis De Cannenburg
Bekijk archieftoegang:
 
 
 
 
 
Regest146 Frantz, bisschop te Munster en Osnabrugk, administrator te Minden, verklaart, dat hij zijn goedkeuring hecht aan het verdrag opgericht 1550 mei 27 en hier geïnsereerd (reg. nr. 143) betreffende de limietscheiding tussen de heerschap Borcklo en het ambt Brederfort. Oorspr. (inv. nr. 699), met het zegel van de oorkonder in rode was.
Datering:
1551 april 20 (am maendags na den sondage jubilace)
Toegangsnummer:
0407 Huis De Cannenburg
Bekijk archieftoegang:
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS

Adres
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem
(parkeerplaats aan de Mercatorweg)
telephone  Telefoon
email  Contact

Openingstijden studiezaal

Disclaimer
Privacy statement