Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Bekijk onze Veelgestelde vragen of stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Regesten

Regesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
beacon
113.776  regesten
sorteren op:
 
 
 
 
Inventaris
4. Bijlagen
4.2. Regesten van akten
Regest
122 N.N. getuigen, dat de koningin-douairière van Hongrien en Bohemen, regentes en gouvernante van de Nederlanden, een uitspraak heeft gedaan in het geschil tussen Marten van Rossum, heer van Puderoyen, en gedeputeerden van de Staten van Utrecht over hetgeen hij van de Staten van Utrecht te vorderen heeft aan soldij en voorgeschoten gelden wegen het in dienst zijn van de Staten in 1527 en 1528. Vrijwel gelijktijdig afschrift in inv. nr.74.
 
 
 
 
 
Inventaris
4. Bijlagen
4.2. Regesten van akten
Regest
123 Marten van Rossem, heer tot Puderoyen, erkent ontvangen te hebben van de Staten van Utrecht 3000 carolusgulden, die hem nog toekwamen wegens soldij en voorgeschoten gelden. Gelijktijdig afschrift in inv. nr. 74.
 
 
 
 
 
Inventaris
4. Bijlagen
4.2. Regesten van akten
Regest
124 Burgemeesters, schepenen en raad der stad Nijmegen oorkonden, dat Seeb Janss., Engell van Ekenongh en Heyll van der Velde getuigd hebben, dat wijlen Seger van Groisbeeck, heer tot Hoemen en Beeck, zijn rentmeester Albert van Rechave verboden had de tyns van 2 hoenders, voordien door Nael van Doirn tot Beeck verschuldigd, te heffen, daar zij deze tyns had afgelost. Oorspr. op papier (inv. nr. 690), met het opgedrukte secreetzegel onder ruit van de stad Nijmegen.
 
 
 
 
 
Inventaris
4. Bijlagen
4.2. Regesten van akten
Regest
125 Wilhem Hinckert, stadhouder der lenen van de heerlijkheid Baer vanwege Lamrall van Egmondt, prins van Gaveer, bannerheer van Baer en Lathem etc., beleent Katherin Morin van Waldt, vrouwe tot Wyer en Koese, met de Empser tiend, grof en smal, gelegen in het kerspel Eep in de buurschap van Emptz, en met 5 hoeven hout in het Reder en Wordt-Reder bos. Afschrift in inv. nr. 610.
 
 
 

Contact

location Westervoortsedijk 67-D
     6827 AT Arnhem
     (parkeerplaats aan de
     Mercatorweg)

E-mail Contactformulier
Telefoon  Telefoon
calender2 Openingstijden studiezaal