Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Regesten
xRegesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
Regesten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: regesten
54 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
Pagina: 3
 
 
Regest9 op sunte Bertholomeus'avent des heilygen apostels etc. Jutte Conynx, weduwe van Willem Borren van Aerde, maakt een scheiding over haar goederen tussen Jacob van Vyncwick, haar zoon, en Lysbet, weduwe van Henrick Kreyenvenger, haar dochter.
Oorspr. (inv.nr. 436), met de min of meer geschonden zegels van Geerlich Noellynck, pastoor te Diedem, Jorrys van Lenep, Johan van Lenep en Henrick van der Hoeven; het zegel van Arnt ter Leidermoel, vicaris te Diedem, is verloren.
Datering:
1499 augustus 23
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest10 op sunte Peter ind Pauwelsavont. Johan van Bylant erkent, dat hij als momber van Mechtelt van der Straten een halve Hollensche morgen land, geheten Op den Megert, gelegen in het kerspel Keken, verpacht heeft aan Roloff Heysvelt.
Oorspr. (inv.nr. 587), met de zwaar geschonden zegels van de oorkonder en van de erfpachters Arnt die Waele en Derick van Tyell.
Datering:
1454 juni 28
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest11 op Sunte Martensavent ep. Johan van Ulleft en zijn vrouw Hennycken erkennen overgedragen te hebben aan Lysbetthen van der Hoevelick, weduwe van Willem van der Hoevelick, een stuk land, gelegen in het kerspel Bymmen.
Oorspr. (inv.nr. 562), met het licht geschonden zegel van Henrick van Keken; de zegels van Johan van Keken en Arnt die Waill zijn verloren.
Datering:
1478 november 10
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest12 up sunt Agathendach virginis et martiris. Johan Gybels en Henrick Kreymer, kerkmeesters te Wese, oorkonden, dat Geertruyd van Schenick, weduwe van Johan Schenick, een vicarie sticht op het 01L. Vrouwen altaar in de kerk te Wese, waarvoor zij geeft het Buesenlant, dat zij gekocht heeft van Johan Buese, Johan Buesensoen, die het in lijfgewin van de kerk te Wese hield, en maken het land tot een tynsgoed ten behoeve van Jaspar van Hertevelt, priester, en Beel van Schenick.
Oorspr. (inv.nr. 647), met het zwaar geschonden kerkenzegel van Weze; de zegels van de "haeffluden" Goesen Haighdorn, Steven van Hertevelt en Henrick van Gestelen zijn verloren.
Datering:
1478 februari 5
NB:
In dorso: „Van dat laent ingen Waerseler".
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
Pagina: 3
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS

Adres