Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Regesten
xRegesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
Regesten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: regesten
54 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
Pagina: 14
 
 
Regest54 binnen der stadt Campen. Johan van Dorsten en zijn vrouw Joestken van Mullem erkennen verkocht te hebben aan Jurgen van Bucholtz, richter te Doesburch, hopman, en zijn vrouw Wilhelma van Erp 1/4 van het goed Coelvoet met de elsgriend en de visserij in de 0lde Issel, genaamd Coelvoets water en de segentoon of visserij in de Rechte Issel, genaamd het Sandeken, gelegen in de vrijheid van Campen, en de erven Schere, Collensandt met de welle en aanwas, Elskensbroeck, Vorderbroeck, het Lutteke Broecxken, Bilssmathe en het hoghe Karzandt met haar visserij in de Isulen, landgangen etc, gelegen in het gericht van Wilssem, met het recht in de visserij van de wedem.
Oorspr. (inv.nr. 633), met de handtekeningen van verkopers, kopers en secretaris van Campen. Met in dorso aantekeningen betreffende de betaling der koopsom, 1596-1601.
Datering:
1596 juni 26
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest15 dis Guiesdaghs nae den Sonnendach Oculy. Johan van Ghent, richter in Duiffel, Jan Wegen en Henrick Vermoelen, schepenen tot Duiffelward, tot Keken en Bimmen, oorkonden, dat Michghiell van Ghenenss. en zijn vrouw Gherritken overdragen aan Henrick van der Hoevelick een stuk land, dat Groete Velt genaamd, groot 3 morgen, en een stuk land, groot 8 hont, gelegen in het kerspel Bimmen.
Oorspr. (inv.nr. 564), met het geschonden zegel van Johan van Ghent en het licht geschonden schepenzegel.
Datering:
1493 maart 5
NB:
In dorso: „Brieff van de Smachkamp en 8 hont landt".
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
Pagina: 14
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS

Adres