Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Regesten
xRegesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
Regesten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: regesten
54 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
Pagina: 2
 
 
Regest5 op onser Vrouwendach nativitas. Johan Haeghdaern, richter, Helmich van Soenick, Gerit van Merwiic en Arnt die Haen, gerichtslieden, oorkonden, dat Willem van Eylswiic en zijn zoon Jan van Eilswiic overdragen aan Jan van Hirtevelt het versterf, dat Marie van Eylswiic, Willems moeder, aangekomen was van haar broeder Willem van Hirtevelt, bestaande uit 17 marken 's jaars van graaf Dyederic van Cleve en enige rentebrieven, ten laste van Jan van Hirtevelt vnd.
Oorspr. (inv.nr. 403), met de zegels der oorkonders en transportanten.
Datering:
1375 september 8
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest6 des Dinxdages nae Kersdach. Johan van Oey, ambtman in der Duyffel van wegen de hertog van Gelre en Gulic, graaf van Zutphen, oorkondt, dat Angneesse Voerendonck, weduwe van Gherrit Voerendonckx, en Goessen van Brakel Aelbertssoen aan Geessen van der Auwelaeck en haar twee kinderen Willem en Neessen een jaarrente van 3 Overlandse Rijnsguldens uit 4 morgen land, in de Hengmengen in het kerspel Keken gelegen, overdragen.
Oorspr. (inv.nr. 561); het zegel van de oorkonder is verloren.
Datering:
1430 december 26
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest7 Johan van Hirtevelt, richter tot Wese, Steven van Hirtevelt en Kyrstken Vynck, gerichtslieden, oorkonden, dat Derick Bade en zijn vrouw Aleit Joestdochter van Plese 2 morgen land te Wemde in het gericht van Wese tynsplichtig maken aan Derick ther Toeven en zijn vrouw Katherine.
Oorspr. (inv.nr. 646), met een fragment van het zegel van de 1e oorkonder; die van de 2e en 3e oorkonder zijn verloren.
Datering:
1432
NB:
Nadere datum wordt niet vermeld.
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest8 op den Dinsdach na den heiligen Pinxtdaige. Adolph, hertog van Cleve etc, verpandt aan Wilhelm, heer ten Berge en Bilande, het kerspel Beeck met de hoge en lage heerlijkheid en gericht, voorts zijn holtgericht in de bossen te Diedem, al zijn hofeigen goederen en lieden in het land van den Berge, benevens een rente van 210 Rijnsguldens 's-jaars uit zijn bezittingen in het kerspel Dyedem.
Afschrift, 17e eeuw, door notaris Engelb. Engelen (inv.nr. 596).
Datering:
1447 mei 30
NB:
Gedrukt naar een vidimus: Ilgen, Quellen zur inneren Geschichte der Rheinischen Territoriƫn, Bd. II, T. I, S. 355. Regest: Het Archief van het Huis Bergh, Regestenlijst I, nr. 613.
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
Pagina: 2
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS

Adres