Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Regesten
xRegesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
Regesten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: regesten
54 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
Pagina: 7
 
 
Regest26 Ott van den Kolck en zijn vrouw Henrisken en hun kinderen Derick, Met en Wylhemken erkennen overgedragen te hebben aan Derick van der Horst 1 1/2 morgen land, de Kalverkamp genaamd, gelegen bij de windmolen te Aerd.
Oorspr. (inv.nr. 496), met de licht geschonden zegels van Ott van den Kolck, Goessen ter Poirten en de erfpachter Geerloch van den Kolck; het zegel van de erfpachter Wylhem van den Wardt is verloren.
Datering:
1548 februari 14
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest27 Kaerle, Rooms keizer etc, beleent Derick van der Horst, na opdracht door zijn broeder Rutger van der Horst Johansz., met de wind en het gemaal met de dwang in de kerspelen Herwen en Aerde.
Oorspr. (inv.nr. 443); het zegel van de oorkonder is verloren.
Datering:
1549 januari 22
NB:
In dorso aantekening dat Dirick van der Horst 26 mei 1556 zijn eed hernieuwd heeft.
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest28 Hermen Gheritsen en zijn vrouw Jennyken erkennen overgedragen te hebben aan Gerit Bylevelt als rentmeester van Derick van der Horst een jaarrente uit hun huis in het kerspel Aerd, groot 2 enkele Overlandse Rijnse keurvorster goudguldens.
Oorspr. (inv.nr. 497), met de geschonden zegels van Hermen Gheritsen en de erfpachter Derick van Heerd; het zegel van de erfpachter Gerit Ryckquyns is verloren.
Datering:
1549 juni 20
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest29 op Manendach nae dat hoichtitt van Paesschen. Herman Craen gnant Toeboeckum, richter tho Weess en Aszperden, Johan Lax en Johan ingen Wordelumb, schepenen, en gemene schepenen tho Weess oorkonden, dat Johan van Hartevelt Henrixsoen overdraagt aan Peter, Arnt en Lysken ingen Mulray, broeders en zuster, een jaarrente van 2 gouden daalderguldens aan ieder van hen uit zijn halve bouwhof tho Wemb, Opgen Rull genaamd.
Oorspr. (inv.nr. 652), met het geschonden zegel van de richter en het geschonden schepenzegel.
Datering:
1552 april 18
NB:
In dorso acte van gedeeltelijke lossing, 1575.
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
Pagina: 7
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS