Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Regesten
xRegesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
Regesten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: regesten
54 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
Pagina: 6
 
 
Regest22 ipso die Agate virginis. Johan van Aldenbouckum, richter tot Weess, Johan van Bonn en Derick ther Thoufen, schepenen tot Weess, en Derick ther Thoufen vnd. en Derick Wemmer, laten in de thesaurie tot Xanten, oorkonden, dat Henrick van Keiler overdraagt aan Johan van Hertevelt een bouwhof tot Wemdt, Upgen Rull genaamd, half vrij, half lijfgewin van de thesaurie tot Xanten, en een bouwhof tot Wendt, Voesskensguet genaamd, lijfgewin van de thesaurie vnd., uit welke goederen Henrick van Keiler zijn leven lang de jaarlijkse pacht zal blijven genieten.
Oorspr. (inv.nr. 649), met de min of meer geschonden zegels van de 1e, 3e en 4e oorkonder en van Henrick van Keiler; het zegel van de 2e oorkonder is verloren.
Datering:
1543 februari 5
NB:
In dorso: „D, H, So, num. 6t0".
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest23 des anderen daigs in den Mey. Jan van Aldenboickum, bastaard, richter tot Weze, Wilhem Lindeman en Johan opten Berghe, schepenen en de gemene schepenen tot Weze, oorkonden, dat Kathrina van Keyler en haar zuster Joanna van Keyler, weduwe van Herman van Elss, en haar kinderen Wilhem en Anna de overdracht door hun echtgenoten Giisbert to Walde en Herman van Elss van de twee bouwhoven te Wemdt, Voskenssguet en Opgen Rull genaamd, aan Johan van Hertevelt bekrachtigen, en dat Kathrina en Joanna van Keuler vnd. een volmacht geven aan Wilhem van Elss vnd. inzake de nalatenschap van hun vader Hendrick van Keiler.
Oorspr. (inv.nr. 649), met het licht geschonden zegel van de richter en het licht geschonden schepenzegel.
Datering:
1545 mei 2
NB:
In dorso: „N. 2do".
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest24 op Fridach post Cuniberti. Wilhem Lindeman en Johan optem Berghe, schepen tot Weze, en de gemene schepenen tot Weze oorkonden, dat Johan van Keyler erkent geen recht te hebben op de jaarpachten, welke zijn vader Henrick van Keyler had op de twee bouwhoven te Wemdt, Opgen Rull en Voskenssguet genaamd.
Oorspr. (inv.nr. 650), met het licht geschonden schepenzegel.
Datering:
1545 november 13
NB:
In dorso: „num. 4to".
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest25 Schepenen toe Calcker doen uitspraak in het proces tussen Johan van Keyler en Johan van Hertevelt over de erfpacht van de twee hoeven te Wempt, Upgen Ruyll en Vuskensguet genaamd, waarbij eerstgenoemde in het ongelijk wordt gesteld.
Oorspr. (inv.nr. 651), met het licht geschonden schependomszegel.
Datering:
1546 juli 27
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
Pagina: 6
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS