Menu

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Regesten
xRegesten

Regest

Een regest is een korte samenvatting van een brief/akte met datum en namen van afzender en geadresseerde. Regesten worden over het algemeen alleen gemaakt van brieven/akten van vóór 1500. Lang niet alle brieven/akten zijn op die manier beschreven. Persoonsnamen worden weergegeven in de spelling waarin ze in de akte voorkomen. De regesten zijn afkomstig uit de toegangen op oudere bestuursarchieven en diverse huis- en familiearchieven. Het aantal groeit nog steeds.

Hoe zoekt u door de regesten?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Vervolgens vindt u rechterkant van het scherm verschillende filters. Als u op een filter klikt, kunt u uw zoekresultaten meer specifiek maken. 
 
Regesten
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

Zoektermen: regesten
54 zoekresultaten
sorteren op:
 
 
Pagina: 5
 
 
Regest18 Lubbert Torck, richter tot Weze, en Maes Genen en Wilhem Lindeman, schepenen aldaar, oorkonden, dat Henrick van Keyler erkent, dat Frans van den Loe, heer tot Wisschen, geen recht heeft op de Pessche van Johan van Hertevelt tot Wendt.
Oorspr. (inv.nr. 648), met de licht geschonden zegels van Lubbert Torck en Henrick van Keyler en het licht geschonden schepenzegel.
Datering:
1500
NB:
Geen nadere datum vermeld.
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest19 Kairle, hertog van Gelre en Guylich, graaf van Zutphen, beleent Johan van der Horst als leenvolger van zijn vader Rutger van der Horst met de wind en het gemaal met de dwang in de kerspelen Herwen en Aerde.
Oorspr. (inv.nr. 443); het zegel van de oorkonder is verloren.
Datering:
1524 januari 16
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest20 op Donredach post Valentini. Thonnys Wylhemss. en zijn vrouw Jennyken verklaren in eeuwige erfpacht ontvangen te hebben van Jan Hermanss. en zijn vrouw Peter 2 hont lang, gelegen in het kerspel Aerd.
Oospr. (inv.nr. 495), met de zegels van Hermen Gerritss. en de erfpachters Henrick Lippet en Evert Goertss.
Datering:
1537 februari 15
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
 
 
Regest21 ipso die Philippi et Jacobi apostolorum. Lubbert Torck, richter tot Weze, Wilhem Lindeman en Derrick ther Thoven, schepen tot Weze, de gemene schepenen aldaar en Johan ingen Wordelomb en Derrick ther Thouven als laten in de thesaurie tot Xanten oorkonden, in bijwezen van Jasper van Hertevelt, priester, verwaarder der goederen te Weze, dat Herman van Elsse en zijn vrouw Johan van Keuier en Gijsbert to Walde en zijn vrouw Kathrina van Keyler overdragen aan Johan van Hertevelt een bouwhof tot Wemdt, Opgen Ruil genaamd, half vrij, half lijfgewin van de thesaurie tot Xanten, en een bouwhof tot Wemdt, Voskensguet genaamd, lijfgewin van de thesaurie vnd.
Oorspr. (inv.nr. 649), met de zegels van de 1e oorkonder, het schepenzegel en van Johan ingen Wordelomb en Derrick ther Thouven.
Datering:
1542 mei 1
NB:
In dorso: „B, C, Lit. A, SS, en Exhibitum 97 den 19. April is".
Toegangsnummer:
0371 Huis Aerdt
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
Pagina: 5
U heeft verfijnd op:
Verfijnen op:
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS

Adres