Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Wisch
x0443 Heerlijkheid Wisch

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0443 Heerlijkheid Wisch
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Verzamelinventaris
3. De heren van Wisch
4. Het archief
Inventaris
5. Regesten
106 Jacob Kanys, der rechten licentiaat, Herman van Bonenborch genaamd Van Honsteyn, Ott van Mekeren en Thomas van Triest oor konden, dat zij een magescheid hebben tot stand gebracht tusschen juffer Ermgart, dochter tot Wysch, weduwvrouwe tot Clermont, en Thomas van Apelteren, waldgraaf, over de goederen van wijlen Johan Scheyffert van Merade, heer tot Clermont en ambtman te Liidborch, welke goederen, in de landen van Gelre en Cleve gelegen, waren vererfd op Henrick van Apelteren, heer tot Persyngen, den vader van Thomas voornoemd, terwijl juffer Ermgart daarop als weduwe rech ten deed gelden; dat Thomas van Apelteren daarbij afstand heeft gedaan van de nalatenschap, met uitzondering van zekere goederen in de maalschap Loet in den Duyffelt, tynsen in de heerlijkheid Malden en in het kerspel Ewiich en de helft van een bosch in Wiilreberch, op bepaalde in den brief omschreven voorwaarden.
Geschiet ende gegeven int jaer ons Heren dusent viiffhondert achtende dertich, op Sonnendach nae sente Victoirs dach.
Oorspr. (Inv. no. 238). Met de geschonden zegels van Jacob Kanys, Herman van Bonenborch gen. Van Honsteyn en Ermgart van Wisch in groene was. Die van Ott van Mekeren, Thomas van Triest en Thomas van Apelteren verloren.
0443 Heerlijkheid Wisch
Inventaris
5. Regesten
106
Jacob Kanys, der rechten licentiaat, Herman van Bonenborch genaamd Van Honsteyn, Ott van Mekeren en Thomas van Triest oor konden, dat zij een magescheid hebben tot stand gebracht tusschen juffer Ermgart, dochter tot Wysch, weduwvrouwe tot Clermont, en Thomas van Apelteren, waldgraaf, over de goederen van wijlen Johan Scheyffert van Merade, heer tot Clermont en ambtman te Liidborch, welke goederen, in de landen van Gelre en Cleve gelegen, waren vererfd op Henrick van Apelteren, heer tot Persyngen, den vader van Thomas voornoemd, terwijl juffer Ermgart daarop als weduwe rech ten deed gelden; dat Thomas van Apelteren daarbij afstand heeft gedaan van de nalatenschap, met uitzondering van zekere goederen in de maalschap Loet in den Duyffelt, tynsen in de heerlijkheid Malden en in het kerspel Ewiich en de helft van een bosch in Wiilreberch, op bepaalde in den brief omschreven voorwaarden.
Geschiet ende gegeven int jaer ons Heren dusent viiffhondert achtende dertich, op Sonnendach nae sente Victoirs dach.
Oorspr. (Inv. no. 238). Met de geschonden zegels van Jacob Kanys, Herman van Bonenborch gen. Van Honsteyn en Ermgart van Wisch in groene was. Die van Ott van Mekeren, Thomas van Triest en Thomas van Apelteren verloren.
Datering:
1538 October 13
Toegangsnummer:
0443 Heerlijkheid Wisch
Kenmerken
Datering:
1315-1852
Auteur:
A.H. Martens van Sevenhoven
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS