Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Wisch
x0443 Heerlijkheid Wisch

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0443 Heerlijkheid Wisch
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Verzamelinventaris
3. De heren van Wisch
4. Het archief
Inventaris
5. Regesten
74 Jorys van Lenep, richter te Gendringen en Etten vanwege heer Oisswalt, graaf van den Berge, oorkondt, dat jonker Johan, heer tot Wyssch, en juffer Margriete, vrouwe tot Wyssch, voor hem in het gericht ten behoeve van Henrick van der Hoevelick een jaarlijksche rente van 12 rijnsgulden verzekerd hebben op hunne goederen den hof te Verseler en den hof te Oer, in de buurschappen Verscler en Oer onder Gcnderingen gelegen, alsmede op hunne goederen onder Etten. Geschiet in den jaeren unss Heren duysent viiffhondert ind III, upten Dinxdach post Lucie virginis.
Afschrift op papier (Inv. no. 143).
0443 Heerlijkheid Wisch
Inventaris
5. Regesten
74
Jorys van Lenep, richter te Gendringen en Etten vanwege heer Oisswalt, graaf van den Berge, oorkondt, dat jonker Johan, heer tot Wyssch, en juffer Margriete, vrouwe tot Wyssch, voor hem in het gericht ten behoeve van Henrick van der Hoevelick een jaarlijksche rente van 12 rijnsgulden verzekerd hebben op hunne goederen den hof te Verseler en den hof te Oer, in de buurschappen Verscler en Oer onder Gcnderingen gelegen, alsmede op hunne goederen onder Etten. Geschiet in den jaeren unss Heren duysent viiffhondert ind III, upten Dinxdach post Lucie virginis.
Afschrift op papier (Inv. no. 143).
Datering:
1503 December 19
Toegangsnummer:
0443 Heerlijkheid Wisch
Kenmerken
Datering:
1315-1852
Auteur:
A.H. Martens van Sevenhoven
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS