Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Wisch
x0443 Heerlijkheid Wisch

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0443 Heerlijkheid Wisch
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Verzamelinventaris
3. De heren van Wisch
4. Het archief
Inventaris
5. Regesten
73 Johan van der Hoey de jonge, richter te Doetinchem, oorkondt, dat in het gericht aldaar jonker Johan, heer tot Wisch, en Margareta, vrouwe tot Wisch, aan Reynolt van Aesswiin hebben verkocht een rente van 24 rijnsgulden 's jaars, verzekerd op den windmolen voor de stad Doetinchem, twee halve hoeven te Ysenvoerde, heer Berntz slag, den Wettem en de groote en kleine Kolvert.
Gegeven in den jaeren onss Heren dusent vifhondert ind een, des Saterdages nae den Sondach Letare Jherusalem in den vasten.
a) Oorspr. (Inv. no. 118). Met het zwaar geschonden zegel van den heer van Wisch in groene was. Die van den richter en de gerichtslieden Symon van Holt en Derick toe Brunsfelt verloren.
0443 Heerlijkheid Wisch
Inventaris
5. Regesten
73
Johan van der Hoey de jonge, richter te Doetinchem, oorkondt, dat in het gericht aldaar jonker Johan, heer tot Wisch, en Margareta, vrouwe tot Wisch, aan Reynolt van Aesswiin hebben verkocht een rente van 24 rijnsgulden 's jaars, verzekerd op den windmolen voor de stad Doetinchem, twee halve hoeven te Ysenvoerde, heer Berntz slag, den Wettem en de groote en kleine Kolvert.
Gegeven in den jaeren onss Heren dusent vifhondert ind een, des Saterdages nae den Sondach Letare Jherusalem in den vasten.
a) Oorspr. (Inv. no. 118). Met het zwaar geschonden zegel van den heer van Wisch in groene was. Die van den richter en de gerichtslieden Symon van Holt en Derick toe Brunsfelt verloren.
Datering:
1501 Maart 27
NB:
Door dezen brief is gestoken een brief d.d, 1646 December 1.
b) Afschrift op papier (Inv. no. 118).
Toegangsnummer:
0443 Heerlijkheid Wisch
Kenmerken
Datering:
1315-1852
Auteur:
A.H. Martens van Sevenhoven
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS