Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Wisch
x0443 Heerlijkheid Wisch

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0443 Heerlijkheid Wisch
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Verzamelinventaris
3. De heren van Wisch
4. Het archief
Inventaris
5. Regesten
56 Gerit Schepen, richter vanwege den heer tot Wysch in het kerspel van Varssevelde en van Sylvolden, oorkondt, dat jonker Johan, heer tot Wyssch, de in zijn richterambt gelegen goederen, die door wijlen Derick, heer tot Wyssch, verpand waren aan heer Giisbert van Bronckhorst, heer tot Baetenborch en Anholt, heeft ingelost en dat mitsdien het gericht hem in het bezit van die goederen heeft gesteld.
Ghegeven in den jaeren onss Heren dusent virhondert tweendetsoeventich, op den Manendaech neist nae Onser Liever Vrouwen dach [nativitatis?].
a) Oorspr. (Inv. no. 174). De zegels van den richter, van de keurnoten Berent en Engewert van Brueckhese, gebroeders, en de getuigen Henrick Wassinck, Ingerom Poesse en Berent Onkroet verloren.
0443 Heerlijkheid Wisch
Inventaris
5. Regesten
56
Gerit Schepen, richter vanwege den heer tot Wysch in het kerspel van Varssevelde en van Sylvolden, oorkondt, dat jonker Johan, heer tot Wyssch, de in zijn richterambt gelegen goederen, die door wijlen Derick, heer tot Wyssch, verpand waren aan heer Giisbert van Bronckhorst, heer tot Baetenborch en Anholt, heeft ingelost en dat mitsdien het gericht hem in het bezit van die goederen heeft gesteld.
Ghegeven in den jaeren onss Heren dusent virhondert tweendetsoeventich, op den Manendaech neist nae Onser Liever Vrouwen dach [nativitatis?].
a) Oorspr. (Inv. no. 174). De zegels van den richter, van de keurnoten Berent en Engewert van Brueckhese, gebroeders, en de getuigen Henrick Wassinck, Ingerom Poesse en Berent Onkroet verloren.
Datering:
1472 (September 14?)
NB:
In de dateering is het laatste woord nagenoeg onleesbaar; uit het vidimus onder b) blijkt, dat waarschijnlijk "nativitatis" is bedoeld.
b) Opgenomen in een vidimus d.d, 1486 Januari 23 (zie no. 67).
Toegangsnummer:
0443 Heerlijkheid Wisch
Kenmerken
Datering:
1315-1852
Auteur:
A.H. Martens van Sevenhoven
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS