Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Wisch
x0443 Heerlijkheid Wisch

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0443 Heerlijkheid Wisch
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Verzamelinventaris
3. De heren van Wisch
4. Het archief
Inventaris
5. Regesten
34 Henrick, heer tot Wisch, ridder, Johan, heer tot Geemen, Henrick, heer tot Geemen en Wevelichaven, Reinnalt van Hoemoett, heer ten Doerenwerde, Henrick van Hoemeett, heer tot Wisch, Arndt van Middachten, Gerit van Haekforden en Gerit Palivk van Enghuesen erkennen als gezamenlijke "saickwolden" schuldig te zijn aan Gisbert van Bronckhorst, heer tot Batenborch en Anhold, 7000 rijnsgulden, welke schuld zij hem zullen lossen te Bathenborch of te Anholdt, in bepaalde termijnen, waarvan de laatste zal vervallen na doode van jonkvrouw Armgard van Witgenstein, vrouwe van Wisch, de moeder van den voornoemden heer tot Wisch.
Gegeven in den jair unnss Heren duesent, vierhondert ende twee ende viftich, dess Goenssdages na sunte Johans dage midsomer, [Bap)tista to Latin.
Afschrift op papier (Inv. no. 215).
0443 Heerlijkheid Wisch
Inventaris
5. Regesten
34
Henrick, heer tot Wisch, ridder, Johan, heer tot Geemen, Henrick, heer tot Geemen en Wevelichaven, Reinnalt van Hoemoett, heer ten Doerenwerde, Henrick van Hoemeett, heer tot Wisch, Arndt van Middachten, Gerit van Haekforden en Gerit Palivk van Enghuesen erkennen als gezamenlijke "saickwolden" schuldig te zijn aan Gisbert van Bronckhorst, heer tot Batenborch en Anhold, 7000 rijnsgulden, welke schuld zij hem zullen lossen te Bathenborch of te Anholdt, in bepaalde termijnen, waarvan de laatste zal vervallen na doode van jonkvrouw Armgard van Witgenstein, vrouwe van Wisch, de moeder van den voornoemden heer tot Wisch.
Gegeven in den jair unnss Heren duesent, vierhondert ende twee ende viftich, dess Goenssdages na sunte Johans dage midsomer, [Bap)tista to Latin.
Afschrift op papier (Inv. no. 215).
Datering:
1452 Juni 28
NB:
Dit stuk is een weinig geschonden. 35, 1452 December 4.
Ghiesbert van Bronckhorst, heer tot Batenborch en Anholt, erkent ontvangen te hebben van zijn zwager Henrick, heer tot Wysch, ridder, 1000 rijnsgulden van de 7000 rijnsgulden, die hij hem op grond van de huwelijksvoorwaarden zijner zuster Agneze, dochter tot Wysch, verschuldigd is.
Gegeven in den jaeren ons Heren dusent vierhondert twe ind viifftich, op sente Barbaren daich der hilgher jofferen.
Opgenomen in een vidimus d.d, 1483 December 23 (no.65).
Toegangsnummer:
0443 Heerlijkheid Wisch
Kenmerken
Datering:
1315-1852
Auteur:
A.H. Martens van Sevenhoven
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS