Menu
ingeklapt

De chat is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. Is de chat offline? Stel uw vraag via ons contactformulier.

Uw zoekacties: Heerlijkheid Wisch
x0443 Heerlijkheid Wisch

Archieftoegang

Hier vindt u de inventaris van een archieftoegang. Hierin staat beschreven welke stukken zich in dit archief bevinden. 
 
Het nummer dat voor de titel van het archief staat is het toegangsnummer van dit archief. Het nummer dat voor de beschrijving van een stuk staat is het inventarisnummer. 
  • Bij ‘Kenmerken’ vindt u algemene informatie over dit archief
  • Bij ‘Inleiding’ vindt u achtergrondinformatie over dit archief, denk hierbij aan de openbaarheid, de archiefvormer en de oorsprong en opbouw van het archief.
  • Bij ‘Inventaris’ vindt u de lijst met beschrijvingen van stukken die zich in dit archief bevinden. 

Hoe zoekt u door een archieftoegang?

Klik op de zoekbalk links bovenin en voer uw zoekterm(en) in. Klik vervolgens op ‘zoek’.
Onder ‘Gevonden archiefstukken’ verschijnen de beschrijvingen van stukken uit dit archief waar deze term in voorkomt. Om te zien in welk deel van het archief deze stukken zitten klikt u op ‘Inventaris’. Dor telkens te klikken op het woord/de woorden die vetgedrukt worden weergegeven komt u uit bij de (met geel gemarkeerde) zoektermen. 

Welke archieftoegangen heeft het Gelders Archief?

Bekijk het Archievenoverzicht  om te zien welke archieven zich in het Gelders Archief bevinden. Deze zijn niet allemaal geïnventariseerd en beschikbaar voor inzage. Als er geen inventarislijst beschikbaar is, is dit archief helaas nog niet in te zien. 
 

 

0443 Heerlijkheid Wisch
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
1. Openbaarheid en citeren
2. Verzamelinventaris
3. De heren van Wisch
4. Het archief
Inventaris
5. Regesten
5 Udo van Mekeren, rentmeester in den lande van Zutphen, "als een principael saecwoude", en Jhan, heer van Bylant, Gyselbrecht, heer van Bronchorst, Sweder, heer van Voorst, Vrederic. heer van Baer, Gerart, heer van Oy, Everart van Ulft, Luyf van Hulhusen, Willem , vun Rees, Gerart van Asewiin, Willem Borre van Doernie, Didderic van Bylant, ridders, Didderic van Brienen, Jhan van der Waden, Jacob Lerinc. Willem Pelegrinuszoon van Zuytphen en Rolof Scho nies, knapen, als borgen, verklaren, dat zij zullen instaan voor de betaling van zekere schuld aan Jan van Wissche, knaap, wegens hout, door den rentmeester voornoemd van hem gekocht voor jonker Reynolt, hertog van Gelren.
Gegheven int jaer ons Heren dusent driehondert vier ende veertich, des Donredaghes na sunte Marcus' dach des evangelisten.
Oorspr. (Inv. no. 207). Van de zegels der oorkonders is alleen dat van Jacob Lerinc. zeer geschonden, in groene was, bewaard.
0443 Heerlijkheid Wisch
Inventaris
5. Regesten
5
Udo van Mekeren, rentmeester in den lande van Zutphen, "als een principael saecwoude", en Jhan, heer van Bylant, Gyselbrecht, heer van Bronchorst, Sweder, heer van Voorst, Vrederic. heer van Baer, Gerart, heer van Oy, Everart van Ulft, Luyf van Hulhusen, Willem , vun Rees, Gerart van Asewiin, Willem Borre van Doernie, Didderic van Bylant, ridders, Didderic van Brienen, Jhan van der Waden, Jacob Lerinc. Willem Pelegrinuszoon van Zuytphen en Rolof Scho nies, knapen, als borgen, verklaren, dat zij zullen instaan voor de betaling van zekere schuld aan Jan van Wissche, knaap, wegens hout, door den rentmeester voornoemd van hem gekocht voor jonker Reynolt, hertog van Gelren.
Gegheven int jaer ons Heren dusent driehondert vier ende veertich, des Donredaghes na sunte Marcus' dach des evangelisten.
Oorspr. (Inv. no. 207). Van de zegels der oorkonders is alleen dat van Jacob Lerinc. zeer geschonden, in groene was, bewaard.
Datering:
1344 April 29
Toegangsnummer:
0443 Heerlijkheid Wisch
Kenmerken
Datering:
1315-1852
Auteur:
A.H. Martens van Sevenhoven
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS